Jadłospis

Posiłki w tym tygodniu

I Śniadanie:  Pieczywo mieszane-1; masło-3;  oliwa z oliwek;  schab „ Ojca Grzegorza” –6,10: mięso wieprzowe 82 %, woda, sól, białko sojowe;  serek   twarogowy z papryką- 3: mleko, śmietana, papryka -3: rzodkiewka; sałata; pomidor; herbata zielona z dodatkiem kawałków grejfruita.

Alergeny: Gluten, białko mleka , mięso.

II śniadanie: Dzień Dziecka
Torty owocowe-1,3,5: truskawki, maliny, jagody, mąka, śmietana, jaja, woda z cytryna i miętą.

Alergeny: Białko mleka krowiego, gluten, jaja kurze.

Zupa: Zupa jarzynowa z ziemniakami- 2,6,10:  włoszczyzna, ziemniaki, fasolka, groszek zielony, brukselka przyprawy: kolendra, lubczyk,  pieprz.

Alergeny: Seler, mięso, śladowe ilości soi.

II Danie:  Pizzerki  drożdżowe z kiełbasą podwawelską, cebulą, papryką z dodatkiem keczupu- 1,3,5,6: mąka, drożdże, jaja, kiełbasa podwawelska: mięso wieprzowe 77 %, woda, sól, przyprawy; keczup: koncentrat  pomidorowy, skrobia, sól; woda z cytryną i imbirem.

Alergeny: Gluten, jaja kurze, seler,  mięso, białko mleka krowiego.

W związku z wejściem w życie Rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady  ( UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat alergenów, informujemy, iż większość produktów używanych w kuchni może zawierać : gluten ( 1), seler ( 2), mleko i jego przetwory ( 3), ryby (4), jaja ( 5), mięso ( 6), sezam ( 7), gorczycy ( 8), orzechów ( 9), śladowe ilości soi (10)


Zdrowa kuchnia